Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne połączenie kurczaka, sera żółtego, papryki i pora. Zachęcamy do wypróbowania.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 111
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 66
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 116
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 67
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 111
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 66
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 116
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 67
Składniki
Pory myjemy, dzielimy na liście i sparzamy w osolonym wrzątku. Następnie wyjmujemy i studzimy. Filety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na brzeg każdego filetu kładziemy kawałek sera i dwa kawałki papryki. Zwijamy w roladki. Każdą roladkę owijamy liśćmi pora, najpierw wzdłuż, następnie w poprzek. Tak przygotowane roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekamy pod przykryciem 40 min w temperaturze 180°C, następnie 10 min w tej samej temperaturze. Podajemy na ciepło.