Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 73
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 60
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 406
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 175
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 479
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 73
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 60
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 406
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 175
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 479
Składniki
Mięso myję, osuszam. Filety dzielę na porcję, każdą delikatnie rozbijam i oprószam przyprawami. Panieruję je, zamaczając najpierw w roztrzepanym jajku, potem w mieszance orzechów, słonecznika i mąki. Piersi smaże na złoty kolor.
Robię sos: do wina dodaję pokrojoną w kostkę cebulę, cukier i miód. Podgrzewam, aż płyn zredukuję się o połowę. Wyjmuję ziarna z granatu. Z połowy ziaren wyciskam sok - używam do tego drewnianej pałki i dodaję go do sosu. Zagęszczam mąką z wodą.
Całość zagotowuję, dodaję resztę ziaren granatu i doprawiam do smaku. Filet układam na talerzu i polewam sosem.