Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-02-2014
Makaron z dodatkiem orzeszków pini, czarnuszki i bazylii
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 71
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 457
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1495
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 71
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 457
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1495
Składniki
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Kurczaka kroimy w średniej wielkości kawałki. Paprykę i pomidory kroimy w paski. Czosnek drobno siekamy. Na odrobinie oliwy i oleju smażymy kurczaka, doprawiając solą i pieprzem Gdy się lekko zarumieni, dodajemy czosnek, paprykę i pomidory. Jeszcze chwilę smażymy. Dodajemy masło, orzeszki i czarnuszkę. Gdy masło się roztopi, dodajemy przecedzony makaron i bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Nakładamy na talerz, smacznego :) Czarnuszka - smak lekko gorzki i pikantny, pasuje do warzyw :)