Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym tygodniu mam dwa dni wyjęte trochę z życia, mało czasu na gotowanie, ale to nic na pewno nie zgłodniejecie :) Dzisiaj mam dla Was przepyszną, faszerowaną paprykę z mięsem mielonym i kaszą kuskus.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Mięso przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ząbek czosnku, przyprawy i musztardę. Wszystko razem mieszamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. W tym samym czasie przygotowujemy kuskus według wskazówek na opakowaniu i sparzamy pomidory. Blendujemy ją na gładką masę i dodajemy do mięsa, wsypujemy kuskus i wszystko razem mieszamy. Zestawiamy z ognia i zajmujemy się papryką. Wycinamy gniazdo ze środka i zamiast niego dodajemy nasz farsz :) Następnie na wierzchu kładziemy plastry sera żółtego, im więcej tym lepiej! Nagrzewamy piekarnik do 200°C i pieczemy około 20 minut w naczyniu żaroodpornym. Serek powinien fajnie się zarumienić :) Możecie również spróbować, sam serek podpiec w piekarniku, zapewniam Was, że jest nieziemski w smaku! Smacznego!