Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj z miłości do truskawek...drożdżowe bułeczki z truskawką w roli głównej;)
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 80
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12040
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1229
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 45
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 48
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1084
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 80
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12040
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1229
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 45
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 48
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1084
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, robimy dołek i wsypujemy pokruszone drożdże. Wlewamy trochę mleka i mieszamy z odrobiną mąki.. Odstawiamy na 10 minut. Reszt ę mleka mieszamy z cukrem, dodajemy sól, roztopione masło, roztrzepane jajko. Wlewamy to do mąki i wyrabiamy ciasto do momentu aż nie będzie się kleiło do rąk.Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Serek mieszamy z cukrem waniliowym oraz ze skórką otartą z cytryny. Ciasto zagniatamy jeszcze raz. Dzielimy na 16 kawałków. każdy kawałek spłaszczamy, dajemy na środek trochę twarożku i truskawkę. Następnie formujemy bułeczkę. Pozostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy około 30 minut.