Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i aromatyczna rybka pieczona bez panierki ... dietetyczne delicje...
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 271
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 258
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 689
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 271
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 258
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 689
Składniki
Rybę osuszamy papierowymi ręcznikami. Kroimy na wygodne kawałki, które nacieramy solidnie solą i pieprzem. Kropimy sokiem wyciśniętym z cytryny i odstawiamy do lodówki na godzinę. Rybka sobie skruszeje.
Koperek siekamy drobno przekładamy do miseczki i mieszamy dodając powoli oliwę z oliwek. Oliwy dolewamy tyle by z koperku powstała wygodna do smarowania ryby pasta.
Smarujemy bogato kawałki dorsza przygotowaną pastą i układamy osobno na wyciętych kawałkach folii aluminiowej. Na każdy kawałek wyciskamy przez praskę ząbek czosnku. Zawijamy folię w szczelnie zamkniętą kopertę.
Rybę pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy na przykład z żółtą fasolką szparagową. Oczywiście jeśli stosujecie się do zaleceń diet odchudzających to radzę sobie odpuścić tą ilość bułki tartej na fasolce i masełka na ziemniakach, które widzicie na zdjęciach :) Inne przepisy zgodne z popularną dietą Vitalia znajdziecie w linku pod wpisem.