Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i nieskomplikowane danie, ale za to smaczne, zdrowe i pożywne. Delikatne mięso dorsza otulone nutą przypraw i masła, podawane z żółtą fasolką szparagową, z pewnością doda nam mnóstwo zdrowej i pozytywnej energii :)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Filety z dorsza pozbawiamy skóry oraz ości i obsypujemy ich jedną stronę solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Drugą stronę obsypujemy przyprawą do ryb i odstawiamy na około 1 godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Następnie na stronie posypanej przyprawą do ryb układamy plaster masła i zawijamy filet tak, aby strona oprószona solą i pieprzem była na zewnątrz. Ryby układamy na folii aluminiowej wysmarowanej masłem i zawijamy papiloty. Zawiniątka układamy na parze i gotujemy około 12 minut.
W tym samym czasie gotujemy fasolkę szparagową w lekko osolonej wodzie, a następnie odcedzamy ją, doprawiamy i polewamy masełkiem. Gotową rybę podajemy z fasolką, plasterkiem cytryny i puree ziemniaczanym (świetną alternatywą jest także ryż). Życzę smacznego! :)