Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mniam przepyszne batoniki krówkowe
Wyśmienity i prosty przepis na zupę gulaszową, która zasmakuje dosłownie każd...
Odsłon: 1347
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w kremowym sosie śmietanowym z oryginalną...
Odsłon: 194
Wyśmienity i prosty przepis na zupę gulaszową, która zasmakuje dosłownie każd...
Odsłon: 1347
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w kremowym sosie śmietanowym z oryginalną...
Odsłon: 194
Składniki
Dno blaszki wyłożyć krakersami. Migdały oraz orzechy obrać ze skórki i niezbyt drobno posiekać. (Mogą być płatki migdałowe). W dużym garnku rozpuścić krówki z masłem i mieszając, dodać szkolankę mleka tak, aby powstała jednolita masa. W pozostałym mleku roztrzepać budyń i mieszając, dodać do masy. Masę zagotować, dodać bakalie i energicznie mieszając, jeszcze chwilę pogotować. Ciepłą masę szybko (aby nie zgęstniała) wyłożyć na warstwę krakersów. Wierzch udekorować kleksami stopionej, gorzkiej czekolady. Smacznego!!!