Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 131
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 882
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 175
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 131
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 882
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 175
Składniki
Na stolnicę wsypuję mąkę, kruszę drożdże. Dodaję olej, cukier, sól, przyprawę do pizzy. Polewam wodą. Wyrabiam ciasto. Kiedy już będzie gładkie rozwałkowuję. Blachę smaruję olejem i posypuję bułką tartą. Kładę ciasto. Smaruję je przecierem pomidorowym lub ketchupem. Rozkładam wędlinę. Kroję pieczarki i także je rozkładam. Paprykę i pomidor kroję w plasterki, kładę na cieście. Na tarce ścieram ser żółty i posypuję ciasto. Piekę 20-25 minut w 220 st. C.