Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pachnące mufinki z dodatkiem amarantusa, orzechów i skórki pomarańczowej.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 221
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 272
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 100
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2169
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 221
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 272
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 100
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2169
Składniki
Dynię pokroić na pół. Jedną połówkę schować do lodówki, a z drugiej usunąć pestki, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W dużej misce wymieszać ze sobą mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, cynamon i sól. Do wymieszanych składników dodać startą dynię, amarantus, jajka i olej. Całość dokładnie wymieszać. Na końcu dodać skórkę pomarańczową, orzechy, siemię lniane i jeszcze raz wszystko wymieszać. Nastawić piekarnik na temperaturę 160 st.C. Foremki na mufinki wyłożyć papilotkami, napełnić masą do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku przez 15-20 minut - na ciemno złoty kolor