Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 85
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 110
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 106
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 838
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 350
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 85
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 110
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 106
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 838
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 350
Składniki
Masło miksujemy na puszysta masę. Dodajemy cukier, cukier waniliowy i mleko. Miksujemy. Dosypujemy mąkę i miksujemy do połączenia składników. Dodajemy posiekane żurawinę i pistacje. Ciasto wyjmujemy z miski na deskę (stolnicę) i dłońmi ugniatamy starannie. Dzielimy na 4 równe porcje z których toczymy wałeczki o średnicy ok. 4-5 cm. Każdy zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na godzinę do zamrażalki. Po godzinie wałeczki odwijamy z folii i bardzo ostrym nożem kroimy w plastry o grubości 1 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 200 st. C ok 12 min.