Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta na zimno bez pieczenia, zwłaszcza w lecie. Ostatnio koleżanka poczęstowała mnie ciastem z kaszy manny. Nie mogłam uwierzyć, że może ono być tak smaczne. Serdecznie polecam
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27488
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 171
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 196
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1231
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27488
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 171
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 196
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1231
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w ok 800 ml wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Herbatniki wykładamy na spodzie tortownicy. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukry, dodajemy masło i czekoladę oraz wsypujemy kaszę mannę (w ten sposób nie powstaną grudki). Całość zagotowujemy co chwilę mieszając, aż do momentu gdy nasza kasza zgęstnieje. Jeszcze gorącą kaszę wylewamy na herbatniki.
Truskawki myjemy i umieszczamy głęboko w ciepłym kremie z kaszy. Czekamy aż całość ostygnie. W momencie kiedy nasza galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na wierzch ciasta i wkładamy do lodówki, czekamy aż zastygnie. Smacznego:)