Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mocno czekoladowego brownie z masą serową.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 45
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2753
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 223
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 162
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 45
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2753
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 223
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 162
Składniki
Brownie: Połamaną czekoladę rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej, lekko przestudzić.
Jajka ubijać razem z cukrem przez 10 minut, pod koniec dodać melasę.
Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Do ubitych jajek wlać czekoladę z masłem i wsypać przesianą mąkę. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Do tortownicy przelać czekoladowe ciasto.
Masa serowa: Miękkie masło ucierać z cukrem przez 5 minut, następnie dodać jajka, twaróg i skórkę cytrynową i pomarańczową. Wymieszać. Porcjami nakładać na czekoladowe ciasto i wymieszać delikatnie widelcem, aby powstał marmurek.
Piec 60-70 minut. Pod koniec pieczenia można przykryć folią aluminiową, żeby ciasto się nie przypiekło. Smacznego :)