Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miałam małe obawy co do tych buraczków w cieście ale ciekawość wygrała i opłacało się :-) smak - bezcenny :-)
Wegetariańska zapiekanka cukiniowa z sosem beszamelowym sprawdzi się zarówno...
Odsłon: 534
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 53
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 151
Wegetariańska zapiekanka cukiniowa z sosem beszamelowym sprawdzi się zarówno...
Odsłon: 534
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 53
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 151
Składniki
Zetrzeć buraki i marchewkę na tarce o dużych oczkach. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać olej i aromat. Wmieszać buraki, marchew, orzechy i rodzynki. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą. Dokładnie wymieszać. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, powoli i delikatnie wymieszać z ciastem. Przełożyć do blachy o wymiarach 29x33 (posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą), piec w temp. 180 stopni ok. 1 godziny.
Ugotować budynie na ptysiu lub kubusiu. Przestudzony placek przekroić na pół. Przełożyć budyniem. Można posypać cukrem pudrem, polać polewą lub stopioną w kąpieli wodnej czekoladą.
Smacznego :-)