Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dietetyczne ciasto na bazie kaszy manny, polecam!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
kaszę, mleko, proszek, słodzik, aromat, wiórka, serek i żółtka mieszamy
białka z odrobiną soli ubijamy na pianę i dodajemy do masy - mieszamy
masę wylewamy na blaszkę - ja użyłam dwóch keksówek
ciasto pieczemy ok 45 minut w temp 180stopni
wszystkie składniki na polewę mieszamy - mleko dodajemy stopniowo, by masa nie była za rzadka * gotowe ciasto polewamy kokosową nutellą :) (nutella w lodówce trochę "stężeje") wymiary keksówek: 26x12, 24x9