Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto o mocnym aromacie i lekko ostrym posmaku
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 86
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 48
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 86
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 48
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem,dodać miód,olej i mleko.Chwilę zmiksować.Mąkę przesiać,wymieszać z proszkiem,przyprawą do piernika i imbirem a następnie dodawać porcjami suche składniki do mokrych dokładnie mieszając łyżką(nie używać miksera). Wymieszane na jednolitą konsystencję ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem małą blaszkę (u mnie 22X22 cm ) Piec w 200 st ok 30-45 min (w zależności od wielkości naczynia i wysokości ciasta)