Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, orzeżwiające ciasto. Bardzo delikatna masa z serkiem mascarpone i bitą śmietanką. Do tego smak malin , mniamm.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1236
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1610
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 116
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1236
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1610
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 116
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Składniki
BISZKOPT; Białka ubijamy z cukrem na bardzo sztywno .Dodajemy stopniowo żółtka A następnie mąkę przesianą z proszkiem. Pieczemy w 170* 15 minut MASA; Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Do ubitej smietanki dodajemy stopniowo serki mascarpone Na masę układamy maliny i zalewamy galaretką malinową.
Dobre rady; Na zimny biszkopt wykładamy masę. Umieszczamy w lodówce. Układamy maliny i lekko zalewamy galaretką , aby się przykleiły i nie pływały. Gdy galaretka lekko stężeje, wylewamy resztę galaretki. Chłodzimy w lodówce 2 godziny. Ciasto zrobiłam w kwadratowej tortownicy 25/25.