Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karmelizowana gruszka i migdały w pysznym cieście się spotkały.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Podgrzej piekarnik do 180°C. Do miski przesiej przez sitko mąkę. Dodaj cynamon, stewię w kryształkach 1:1 oraz stewię w kryształkach 10:1. Dosyp zmielone migdały, dodaj maślankę, jajka, roztopione masło. Wymieszaj całość, aż uzyskasz jednolitą masę.
Obierz gruszki, wykrój środek i pokrój je na sześć części. Na patelni roztop masło, następnie smaż posiekane migdały oraz gruszki, aż skarmelizowania owoców.
Do wysmarowanej masłem foremki o średnicy 25 cm wlej ciasto, a następnie ułóż na nim gruszki i migdały.
Foremkę umieść w piekarniku i piecz przez około 25 minut.