Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe wykorzystanie kuchennych resztek.
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 70
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 186
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 70
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 186
Składniki
Czerstwy chleb rozdrobnic na kawalki. Zalac najlepiej cieplym mlekiem. Gniesc razem rekami. Dodac jajka, wmieszac. Dodac kakao, dobrze wymieszac z cala masa. Dodac cukier, jezeli ktos lubi bardziej slodkie ciasta mozna cukru dodac wiecej. Po czym calosc przelozyc do wysmarowanej margaryna foremki (jak np. na lasagne, lub karzdej innej nie zbyt duzej). Piec przy 180°C przez 45 min. Smacznego !!