Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zakąska do dobrych win.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Wykonanie: Masło zagotować w ½ szklance wody, dodać mąkę, sól i pieprz do smaku i mieszać na wolnym ogniu aż ciasto odstanie od ścianek naczynia. Następnie zdjąć z ognia, przestudzić, wbić jajka i starannie utrzeć. Dodać starty ser i zmielony twaróg. Dokładnie wymieszać składniki.
Nakładać łyżką ciasteczka do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 15 minut. Piekarnik wyłączyć i pozostawić jeszcze ciasteczka przez 10 minut. Podawać do różnego rodzaju win.