Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na podstawie przepisu Nigelli Lawson. Jeśli przechowujesz je w metalowej puszcze, bardzo długo zachowują świeżość.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 92
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 190
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 211
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 417
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 71
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 92
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 190
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 211
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 417
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 71
Składniki
W misce zmieszaj mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane i sól.
Zmiksuj masło i cukier (dwa rodzaje) na gładką masę. Dodaj jajko. Dwie buteleczki aromatu waniliowego rozrób w 1/3 szklanki wody i dodaj do masy.
Połącz obydwie masy i delikatnie zmieszaj z białą czekoladą, żurawinami i orzechami.
Wstaw ciasto do zamrażalnika na 10 minut.
Łyżką uformuj z ciasta małe kulki i ułóż je na papierze do pieczenia. Przyciśnij każdą porcję ciasta widelcem, aby była płaska.
Piecz w temp. 175 stopni przez 20-25 minut, aż ciasteczka staną się jasnozłociste.
Poczekaj, aż ciasteczka przestygną (przynajmniej 5 minut). Potem delikatnie zdejmij je z blachy. Zanim podasz je gościom, poczekaj, aż całkiem ostygną. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.