Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, kruche, marchewkowe ciasteczka nadziane kwaskową marmoladą lub powidłami, polecam ;-)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5881
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 135
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 302
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5881
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 135
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 302
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać pokrojone w plasterki masło lub margarynę, startą na drobnych oczkach marchewkę i cukier puder, zagnieść elastyczne ciasto. Schłodzić w lodówce ok. 45 - 60 min. Na podsypanym solidnie mąką stole rozwałkować ciasto (u mnie dwie parte) na grubośc ok. 3-5mm. Wycinać kółka lub prostokaty. Na środek kółek lub na krótszy brzeg prostokątów wykładać powidła lub marmoladę i kółka zlepiać jak pierogi, natomiast prostokąty rolować.
Ciasteczka wykładac na blache wyłożoną papierem do pieczenia (mini roladki złączeniem w dół).
Piec w temp. 190 stopni ok. 25-30 min, do zrumienienia
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :-)