Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, rozpływające się w ustach tyle mogę powiedzieć o moich chruścikach :)
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 123
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 34
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 31
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4514
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 123
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 34
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 31
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4514
Składniki
Składniki zagnieść. Ciasto podzielić na części. Rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką. Wałkujemy jak najcieniej. Ciasto kroimy w paski około 8cm długości (zależy czy chcemy długie chrusty czy krótkie) i szerokości około 1-2 cm.. Środek każdego paska nacinamy i przekładamy jeden koniec przez dziurkę aby powstał faworek.
Pieczemy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Upieczone faworki kładziemy na ręcznik kuchenny aby ociekły z tłuszczu. Chrusty posypujemy cukrem pudrem.