Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjny w smaku dzięki zwykłej pokrzywie :)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44446
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 43
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44446
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 43
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki z wyjątkiem wody. Wodę trzeba dodawać w trakcie wyrabiania chleba mikserem, żeby ciasto nie wyszło zbyt luźne. Dokładnie wyrobić chleb i odstawić do wyrośnięcia. Gdy chleb wyrośnie to przełożyć go do 2 keksówek wyłożonych papierem pergaminowym. Ponownie odstawić do wyrośnięcia. Gdy chleb jest już gotowy do pieczenia należy skropić go wodą czynność powtórzyć 2x w ciągu pieczenia (skórka będzie wtedy lśniąca i chrupiąca). Piec w 180 stopniach przez 1h i 10 min.