Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu. Smakuje niesamowicie!!
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 676
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2150
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1367
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 153
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 112
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 676
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2150
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1367
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 153
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 112
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić i poddusić na patelni, aż odparuje woda. (Można na maśle, choć ja nie używam żadnego tłuszczu.)
Piersi umyć i pokroić na mniejsze kawałki (każdą na 4-5 kawałków).
Na dno dużego żaroodpornego naczynia wyłożyć pieczarki. Piersi obtaczać w zupce i układać na pieczarkach. (Zwykle układam piersi na 2 części jednego podłużnego naczynia.)Zalać wszystko śmietanką (nie przykrywać) i piec w 175 stopniach przez 50-60 minut (do czasu, aż się ładnie przyrumieni śmietanka).