Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czemu "po polsku"? Ponieważ tradycyjne składniki carbonary zastąpiłam tym, co najłatwiej dostać w osiedlowych sklepikach.
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 222
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 709
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16857
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 136
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 222
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 709
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16857
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 136
Składniki
Na gorącą oliwę z oliwek wrzuciłam pokrojone w paseczki 4 plasterki polędwicy sopockiej. Smażyłam, aż się delikatnie przyrumieniła. Wtedy dodałam pół posiekanej cebuli i 2 posiekane ząbki czosnku. W międzyczasie w kubeczku rozrobiłam śmietanę kremówkę (ok 1/5 kubka), 1 żółtko, starty żółty ser i odrobinę soli. Należy ostrożnie dozować sól, ponieważ wędlina, która w tym czasie się smaży na patelni, jest już wystarczająco słona. Kiedy czosnek był "tuż przed zezłoceniem" dodałam na patelnię trochę natki pietruszki i wrzuciłam odcedzony makaron. Wyłączyłam gaz pod patelnią, wlałam biały sos i energicznie wymieszałam składniki. Gotowe.