Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pozywna i smaczna i zdrowa zupa z soczewicy
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Składniki
Dzien wczesniej namaczam soczewice w garnku i zostawiam na cala noc
W garnku podsmazam cebule z czosnkiem, potem oddaje marchewke i ziemniaki i wszystko razem podsmazam ok 5 minut. Potem dodaje pomisory w puszcze z przecierem pomidorowym i dusze kolejne 5 minut. Dodaje liscie laurowe, pierprz, sol, kostke rosolowa. W tym samym czasie w osobnym garnku zaczynam gotowac soczewice bo pomimo wyplukania mam wrazenie, ze nie jest do konca wyplukana i gotuje ok 20 min, potem zlewam. Dodaje soczewice do garnka z warzywami i zalewam woda ale nie tak zeby plywalo bardziej zeby zupa wyszla gesta i wyrazista. Gotuje okolo godziny w razie potrzeby dolewam wody.
Ja podaje zupe z jajkiem i do schrupania podaje grzanki podsmazone na masle na patelni. Zycze smacznego i zdrowego :)