Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe, chrupiące z wierzchu, w środku super wilgotne.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16726
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 90
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 361
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16726
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 90
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 361
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 133
Składniki
Kwadratową tortownicę (24 x 24cm) lub okrągłą o śr. 26cm wysmarować masłem i posypać mąką. Piekarnik nagrzać do 175 stopni.
Czekoladę połamać na małe kawałki i razem z masłem roztopić w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić.
Jajka ubić z cukrem na najwyższych obrotach miksera na puszystą masę (ok. 10 minut), pod koniec ubijania dodać melasę.
Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i solą.
Do ubitych jajek dodać czekoladę z masłem, zmniejszyć obroty i dodać przesianą mąkę.
Wiśnie odsączyć i dodać do masy. Delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy i piec ok. 60 minut. Pod koniec pieczenia przykryć folią aluminiową, że się za bardzo nie przypiekło. Smacznego :)