Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wielbicieli czekoladek After Eight i połączenia czekolady z mietą. Jak dla mnie rewelacja :-) mięciutkie, czekoladowe z wyraźnie wyczuwalną miętą....uzależniające :-)
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 73
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 307
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 69
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 73
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 307
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 69
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dalej ubijając wbić jajko i dodać krople miętowe. Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao, dodać do masy maślanej, zmiksować. Na końcu wrzucić posiekaną czekoladę i wymieszać łyżką. (ciasto będzie gęste) Na blachę do pieczenia wykładać ciasteczka łyżeczką (nakładając kopiastą łyżeczkę), w odstępach. Piec około 11 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić. Składniki na polewę wymieszać w małym garnku, podgrzać, aż dobrze się połączą i jeszcze ciepłą polewą ozdobić ciastka. Smacznego :) Z podanych proporcji wychodzi ok. 25 ciasteczek.