Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiele składników- zero cukru, tłuszczów, czy mąk! Naturalna i pyszna słodycz :)
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 581
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 457
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 581
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 457
Składniki
Ziarna amarantusa opłukać, a następnie ugotować do wchłonięcia całego płynu (najlepiej w proporcji amarantusa do wody 1:2- wtedy nie wymaga odcedzania).
Banana zblendować i wymieszać z ugotowanym amarantusem.
Na dno ceramicznego naczynia wyłożyć pokrojone w większe kawałki brzoskwinie i lekko obsypać stevią oraz cynamonem, a następnie na wierzch nałożyć masę amarantusową.
Całość zapiec w piekarniku przez około 20 minut w 170 stopniach.