Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto rozpływające się w ustach proste do wykonania
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1708
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1708
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Składniki
Przygotowanie : Ciasto kruche Mąkę połączyć z cukrem pudrem, tłuszczem i proszkiem do pieczenia, wbić 2 żółtka i zagnieść. Masa serowa : Masło,cukier i żółtka ,cukier waniliowy i budyń połączyć za pomocą miksera . Dokładać łyżkami ser, na sam koniec kaszkę mannę i ubite białka (białka delikatnie połączyć kopystką z masą serową) Ptasie mleczko : -2 galaretki rozpuścić 1/2 litra wody , gęstniejącą(chłodną) połączyć z ubitą śmietaną. Spód blachy wylepić przygotowanym ciastem,wylać masę serową, na to poukładać brzoskwinie pokrojone w cienkie półksiężyce. Piec w temperaturze 180 stopni 70 minut , gdy placek dobrze wystygnie, wlać przygotowane ptasie mleczko . Można polać rozpuszczoną ,chłodną czekoladą lub posypać , czekoladą startą .
Smacznego !!!