Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniaczkami :)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 617
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 604
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 89
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 617
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 604
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 89
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 st.C. Umyte brokuły poprzekrawać wzdłuż głąba na ćwiartki. SOS : oliwę, musztardę, sos worcester, sól i pieprz wymieszać na gładką masę. Dodać brukselkę, dobrze wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem, włożyć na to brukselkę, wstawić do piekarnika na ok. 25 min. KRUSZONKA: (brukselkę posypuje się nią tuż przed podaniem) : masło rozpuścić na patelni, dodać pokruszone tosty, zamieszać, dodać pokruszone orzechy, posolić odrobinę. Przesmażyć przez ok. 5 min. na niezbyt dużym ogniu, aż tosty staną się chrupkie a orzechy złoto brązowe. Tosty odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać nimi brukselkę. Smacznego :)