Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle smaczny dodatek do chleba, bardzo dobra zakąska.
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 129
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 115
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 493
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68180
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 129
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 115
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 493
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68180
Składniki
Boczek pokroić w duże kawałki ok. 7 x 7 cm.
Wlać wodę do garnka, dodać sól, zioła angielskie, liście laurowe i łupinkę cebulową (w warzywniaku można nazbierać bez problemu). Zagotować, dodać do marynaty kawałki boczku, gotować jeszcze 15-20 minut.
Zdjąć garnek z ognia i trzymać boczek w marynacie od 6 do 8 godzin. Woda w garnku powinna całkowicie pokrywać boczek.
Potem wyjąć kawałki boczku z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Czosnek i liści laurowe (według mnie im więcej tym lepiej) drobne posiekać i wymieszać.
Wysmarować kawałki boczku papryką, pieprzem i mieszanką z czosnku i liści laurowych. Każdy kawałek osobno zawinąć w folię aluminiową i dać do zamrażarki na 8-10 godzin. I po odmrożeniu można jeść. Pyszny z razowym chlebem. Smacznego!