Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeżwiający barszczyk, pyszny z jajkiem, kiełbaską i skwarkami.
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 251
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 251
Składniki
W garnku nastawiamy wodę ok 4 litry. Na boku w miseczce czy kwarcie ( garnuszku) mieszamy 2 łyżki mąki , łyżka soli, kwasek cytr z odrobiną wody, mleka, najlepiej trzepaczką do jajek. Dodajemy śmietanę. Wlewamy na wrzącą wodę jak zaczyna "uciekac z garnka" barszczyk gotowy. Zostawiam w szafce, jem na drugi dzień, nawet na trzeci na śniadanie, nie psuje się, nabiera smaku, pyszny. Mozna kwasku dosypac lub użyć mniej, jeżeli nie lubimy zbyt kwaśnego, próbować w czasie gotowania i doprawiać.