Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogłam się oprzeć fantastyczna dekoracje stołu .
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5261
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 98
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5261
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 98
Składniki
Drożdże rozpuścić z cukrem w 5 łyżkach wody ,odstawić na 15 min. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dodać do rozczynu mąkę , sól ok. 1 łyżeczkę i 250 ml ciepłej ale nie gorącej wody .Zagnieść na gładkie ciasto, przykryć i odstawić na 30 min.
Ciasto podzielić na 20 części .Z 2 kawałków uformować głowę baranka, z pozostałych zaś zrobić kulki, i uformować tułów baranka.Baranka skropić osolona wodę i posypać ziarnami.Odstawić do wyrośnięcia na 10 min.
Piec 30- 35 min. w temp. 180 st.