Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zwykłe babeczki kilka ozdób dodałam i dzięki temu świąteczny nastrój im nadałam. Zrobiły się zabawne, kolorowe, niby zwykłe, a jednak wyjątkowe. Dzieciom zapewne się spodobają, bo fajnie wyglądają
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 109
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 572
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 127
Domowa pita to coś, co warto umieć zrobić. Z ich wykorzystaniem przygotujesz...
Odsłon: 22650
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 109
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 572
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 127
Domowa pita to coś, co warto umieć zrobić. Z ich wykorzystaniem przygotujesz...
Odsłon: 22650
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem, cukrem wanilinowym i solą na kogel mogel. Dodajemy kawałki miękkiego masła i całość miksujemy na puszystą gładką masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodajemy ją do masy na zmianę z mlekiem, ciągle miksujemy. Na koniec dodajemy sok z cytryny. Ciasto powinno być gęste i puszyste. Ciasto przekładamy za pomocą łyżki do 12 foremek na babeczki (papierowe, sylikonowe).
Pieczemy ok. 25 min w rozgrzanym piekarniku do 175°C.
Czekoladę dzielimy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy przestudzone babeczki i ozdabiamy wg własnego uznania. Ja ozdobiłam je kwiatkami z masy cukrowej i słodkimi jajeczkami. Smacznego