Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki. Z podanych proporcji wychodzi ok 12-18 sztuk
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 769
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4489
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 95
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 769
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4489
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 95
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 180C
Polaczyc wszystkie sypkie skladniki. W osobnym naczyniu wymieszac jajka,mleko,stopione maslo i truskawki. Do sypkich skladnikow stopniowo wlewac mase energicznie mieszajac az powstanie jednolite ciasto (bedzie ono dosc rzadkie).
Wlewac do foremek na babeczki/muffinki do polowy wysokosci i piec ok 25 minut (sprawdzajac drewnianym patyczkiem). Ostudzic.
Biala czekolade rozpuscic w kapieli wodnej i polac babeczki.
Przepis nieslychanie latwy, a babeczki zawsze wychodza i sa rozchwytywane zarowno przez maluchy jak i starszaki :)