Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 86
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 125
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 86
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 125
Składniki
Piekarnik rozgrzac do tem 220stC. Blache nasmarowac tluszczem i skropic woda. Ciasto rozwalkowacna posypanej maka stolnicy anastepnie wyciac z niego kolka . wielkosci krazkow ananasa. Przelozone na blache krazki posmarowac dzemem inalozyc ananasa i posypac cukrem.
Piec okolo 10min.Nasepnie nalozyc na srodek mascapone i piec az ser sie roztopi. Upieczone ananaski udekorowac malina.
Nie podaje konkretnych proporcji poniewaz, do przyrzadzenia uzylam "resztek" ciasta francuskiego, ktore zostaly mi po upieczeniu tarty z pomidorkami