Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z pora z dodatkiem topionego serka, podany z prażonymi płatkami migdałów..
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Płatki migdałów wrzucamy na suchą patelnię, i prażymy - mają być rumiane. Por kroimy w krążki, marchewkę w plastry, czosnek drobno siekamy. Do garnka wlewamy wodę, bulion, dodajemy warzywa. Gotujemy aż warzywa zmiękną, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy serek topiony i jeszcze chwilę gotujemy. Zupę miksujemy - jeśli chcemy bardzo gęsty krem należy odlać trochę bulionu. Gotowy krem wlewamy na talerz, posypujemy migdałami, i ozdabiamy kawałkiem sera lazur