Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka orzechowa oprócz właściwości leczniczych ma też świetne walory smakowe. Polecam.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 132
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 235
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 344
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 163
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 132
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 235
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 344
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 163
Składniki
Zebrane orzechy w całości pokroić nożem na mniejsze kawałki. Przełożyć do dużego słoja i zalać spirytusem. Zakręcić mocno i odstawić w ciemne miejsce na 2 miesiące (od czasu do czasu potrząsając słojem). Następnie odsączamy orzechy, które są już do wyrzucenia, a pozostały alkohol łączymy z rozpuszczonym w przegotowanej wodzie cukrem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do przegryzienia na kilka miesięcy. Moja zniknęła już po 5 miesiącach:) I była idealna:)