Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spotkanie dwóch gigantów kuchni europejskiej: francuskiej i włoskiej na polskiej patelni i do tego w 15 minut.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 303
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 102
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 483
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 303
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 102
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 483
Składniki
Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu. Odcedzamy i mieszamy z łyżeczką masła.
+ Pomidory kroimy na na ćwiartki. Usuwamy pestki, a miąższ pomidora kroimy na 1 cm kawałki. + Paprykę kroimy na 1 cm kawałki. + Jajka roztrzepujemy na puszystą masę. Odrobinę solimy i pieprzymy.
Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy paprykę i na małym ogniu dusimy 2 minuty. Wlewamy masę jajeczną. Jak tylko spód się zetnie dodajemy pomidory a po chwilce makaron. Podważamy spód omlety by płynna masa jajeczna spłynęła na dół i się ścieła. Na koniec posypujemy pietruszką.