Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tańsza wersja hiszpańskiego omletaz pikantną kiełbasą chorizo
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 160
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 309
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 513
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 871
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 160
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 309
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 513
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 871
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwe dodać masło wrzucić pokrojone w plasterki ziemniaki,zrumienić -przełożyć do naczynia żaroodpornego.Jajka rozmącić z solą,pieprzem i przyprawami(można dodać kumin,kminek).Wędline (salami,szynkę)pokroić w paski,rozłożyć je na ziemniakach,zalać masą jajeczną.Postawić na małym ogniu aż jajka zetną się od spodu.Rozgrzać piekarnik do 150stC-zapiekankę posypać żółtym serem-wstawić do piekarnika na 15 minut.
Można oddzielić jajka i do rozmąconych żółtek dodać ubite na sztywno białka,wtedy masa urośnie jak w "grzybku",można też dodać smietany (30%) to jajka będą bardziej kremowe.
Na ziemniaki można też ułożyć podduszoną cebulę.