Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne tiramisu na Dzień Kobiet :)
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 83
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18442
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 387
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 371
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1269
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 83
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18442
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 387
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 371
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1269
Składniki
Połowę rozmrożonych owoców włóż do miski, polej sokiem z cytryny, posyp 2 łyżeczkami cukru i odstaw na 20 minut. Następnie połącz z resztą owoców i zmiksuj. Mascarpone wymieszaj z żółtkami oraz pozostałym cukrem. Biszkopty zanurzaj pojedynczo w zmiksowanych owocach i układaj jeden przy drugim w płaskim, szklanym naczyniu. Kiedy przykryją całe dno, nałóż na nie warstwę owoców oraz warstwę mascarpone. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
SMACZNEGO !!!