Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe żółtko posadzone na usmażonym białku, całość uzupełnia słony smak kawioru i soczysta natka pietruszki. Sekret tego jajka tkwi w jego zamrożeniu przed dalszą obróbką.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27458
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 158
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 183
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1184
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27458
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 158
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 183
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1184
Składniki
Jajka dokładnie myjemy, osuszamy i wkładamy do woreczka strunowego. Wkładamy do zamrażarki co najmniej na 12h, by dobrze zamarzły. Zamarznięte jajka wyjmujemy z zamrażarki, obieramy ze skorupki po 15-30 minutach, aż trochę odmarzną i będzie to możliwe. Obrane jajka przekładamy do miseczki i czekamy, aż całkiem się rozmrożą. Gdy jajka rozmarzną oddzielamy białka od żółtek. Białka smażymy na rozgrzanym oleju. Za pomocą foremek do smażenia jajek możemy nadać im ozdobny kształt np. gwiazdki, kółka lub kwiatka. Na usmażonym białku układamy kawior. Na tak przygotowanym spodzie układamy żółtka. Dekorujemy natką i kawiorem. Podajemy z podpieczonymi kromkami chleba. Żółtko jest pysznie kremowe, dlatego najlepiej smakuje, gdy je rozsmarujemy na grzance z kromki chleba. Smacznego