Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka,pyszna lemoniada.Gasi pragnienie w gorące dni,podaję ją na imprezach "pod chmurką":)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 259
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1158
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 115
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 259
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1158
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 115
Składniki
Umyte,nieobrane cytryny kroimy na cienkie plasterki.Wrzucamy do dzbanka,zasypujemy cukrem.Zalewamy przegotowaną,gorącą wodą.Do nieco ostudzonej wody z cytryną wrzucamy kilkanaście listków mięty.Urywamy palcami z gałązki.
Mieszamy całość,aż do rozpuszczenia cukru.Odstawiamy do ostygnięcia,a potem do oziębienia w lodówce.Do dzbanka dodajemy kilka kostek lodu.Do środka możemy włożyć gałązkę mięty.
Szybka wersja:Zalać mniejszą ilością gorącej wody,aby cukier się rozpuścił,dodać cytryny i miętę.Dolać zimną wodę i schłodzić.