Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Praktyczne wykorzystanie gotowanego mięska i warzyw z rosołu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 111
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 111
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Mięso wyjęte z zupy + warzywai( ostudzone) zemleć, dodać 2 jajka, rosół (tyle, aby mięso było kleiste), dobrze wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki,i doprawić pieprzem. Na patelni o średnicy 28 cm usmażyć naleśniki: Zmiksować: ok. 200-250 dag mąki szymanowskiej, mleko, 2 jajka, szczypte soli i pół łyżki oleju. Nałożyć farsz na środek każdego naleśnika, złożyć go w kopertę, podsmażyć calość na patelni. Naleśniki dobrze smakuja z czerwonym barszczykiem. Smacznego :)