Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 153
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26261
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 153
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26261
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, osuszyć, oderwać ogonki i szypułki, pokroić w kostkę- włożyć do słoja, zalać spirytusem i odstawić na kilka tygodniu w słoneczne miejsce, po czym przełożyć w ciemne i chłodne miejsce na ok. 6 miesięcy. Po tym czasie zlać, przefiltrować, a gruszki zasypać cukrem, cynamonem, startą wanilią i goździkami – następnie odstawić na kolejny tydzień lub dwa (do czasu całkowitego rozpuszczenia cukru). Przefiltrowany syrop dodać do nalewki, przelać do buteleczek i odstawić szczelnie zamknięte na około 2-3 miesiące.