Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, może choć nie musi dojrzewać, można pić już po kilku dniach od zlania, cytryna neutralizuje alkohol przez co nie jest tak łatwo się nią opić
Polecam.
Odsłon: 394
Szybka i smaczna
Odsłon: 14836
Polecam.
Odsłon: 394
Szybka i smaczna
Odsłon: 14836
Składniki
Cytryny sparzyć i pokroić w półplasterki. włożyć do słoja, zasypać cukrem. Wlać letnią wodę i dokładnie wymieszać by cukier się rozpuścił. Odstawić na 24 godz. w zakręconym słoju.
Dolać spirytus, wymieszać i odstawić na kolejne 24 godz.
Przelać do innego naczynia przecierając cytryny na sitku drewnianą pałką lub łyżką.
Wlewać do butelek przez lejek wyłożony gazą.
Najlepsza gdy leżakuje 3 miesiące ale już po kilku dniach można pić.