Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 238
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 537
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 238
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 537
Składniki
Jajka rozbić, białka oddzielić od żółtek i ubić z 1 szkl. cukru na sztywną pianę. Następnie, stale mieszając, stopniowo dodawać żółtka oraz mąkę przesianą z budyniami i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do wyścielonej pergaminem tortownicy, po czym wstawić do piekarnika i piec 30 min. w temp. 180 stopni (sprawdzać patyczkiem suchość ciasta). Gotowy biszkopt ostudzić i przekroić na trzy równe części (placki). Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki wody. Ostudzić. Kremówkę utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Następnie, cały czas miksując, dodawać galaretki oraz serek. Biszkopty przełożyć gotowym kremem. Polewy przygotować według przepisu i ozdobić nimi wierzch wypieku.