Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne włoskie migdałowe ciasteczka amaretti. Bardzo proste w wykonaniu i tylko cztery składniki! Świetne do kawy czy herbaty - słodkie i chrupiące :) Bez mąki, więc doskonałe dla osób na diecie bezglutenowej. Doskonały patent na wykorzystanie białek, które zostają nam często, gdy w wypiekach potrzebne są same żółtka. Polecam miłośnikom słodkości :)
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5570
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 378
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 85
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5570
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 378
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 85
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy esencję migdałową lub likier. Do dużej miski wsypujemy migdały i cukier puder. Dodajemy pianę z białek i dokładnie mieszamy. Zwilżonymi rękami formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowujemy odstępy, gdyż ciasteczka podwajają objętość. Pieczemy około 15-20 minut, aż zrobią się złoto-brązowe. Studzimy. Zaraz po upieczeniu są fajnie ciągnące, później robią się chrupiące. Gotowe ciasteczka możemy przechowywać w zamkniętej puszce lub słoiku - jeśli się uda, bo są przepyszne :) Smacznego! Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)